Händelser på Retreatcentret

(det här är ett mejl jag skickade till vänner i VBV-sanghan, som visar lite vad jag håller på med just nu.)

27 mars 2007

Hej vänner,

Jag vill gärna dela lite om vad som händer häruppe och visa några bilder, på meditationsrummet, som blev målat i helgen (men är inte riktigt färdigt än – dörrarna till skåpen ska målas också, i någon mild ljus ton.). Jag vet, det är vågat, men jag tycker det blev riktigt fint. När solen lyser in på morgonen är det myckert vackert och vilsamt. Det faller säkert inte alla på läppen, alla kommer inte att tycka om det, men det blir en utmaning. De som inte tycker om den oranga väggen för sitta med ryggen mot den. Andra, som Charlotte, kan sitta mot den och njuta. Andra kan vända sig mot den härliga röda väggen. Andra kanske mest vill blunda. Hur som helst, vi har kommit ännu ett steg i riktning mot ett färdigt retreatcenter.

Det finns fler bilder här.


Förresten, jag vet att flera av er ännu inte varit här. När ska ni komma?

Min tid kommer mot sitt slut här och om två dar flyttar jag min bas tillbaks till Stockholm. Men det blir svårt att hålla mig härifrån. På sätt och vis har det inte varit så mycket av en ledig tid, även om jag haft korta perioder med mer stillhet. Och det var ju egentligen tur det. Att jag kunde vara här och ta tag i en hel del saker. Jag känner mig nöjd ändå, fast lite ledsen att jag inte hunnit med t.ex. att gå in på översättning – särskilt redigering/genomgång av ”Vad är Dharma?” Så är det och jag hoppas kunna ta tid för detta snart.

Jag måste säga att jag är *mycket* mycket lycklig att vi har detta ställe och att jag kan bidra till att bygga upp det, sätta vår prägel m.m. Vid denna tidpunkt vill jag inte säga för mycket om min egen framtid, men det kommer snart. Nu räcker det kanske med att säga: Oroa er inte!

Våren håller på att komma – på dagarna. På nätterna är det kraftig frost med en temperatur nedåt 4-5 minus. Men på dagarna är det underbart att känna värme och kunna röra sig lite mer avspänt och obehindrat utomhus.

Tack alla, för era bidrag genom åren, till denna vision som håller på att förverkligas nu.

Jag ser fram emot att träffa er alla i sanghan snart. Och nu när Sangharakshita ska komma dessutom. Vad för namn ska han ge stället? Spänningen är olidlig …

med metta,
Viryabodhi

Scroll Up

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.