Buddhism-nu var en pan-buddhistisk tidskrift som utkom 2005-2010. Jag stöttade Lisbet Larsson som startade och drev den och satt med i redaktionsrådet, med representanter från olika buddhistiska traditioner som fanns representerade i Sverige.

Här är några av mina artiklar:

Vem är Buddha? – läs om den historiska Buddhan, Shakyamuni, och vad han kommit att betyda för buddhister

Namn i den buddhistiska traditionen – läs om namnens betydelse i buddhismen och varför man får ett nytt namn vid ordination.

Metta bhavana (odlandet av kärleksfull vänlighet) – läs om hjärtats väg till befrielse och om meditationsformen metta bhavana.

Triratna – en ny gren på buddhismens tidlösa träd – en översikt och introduktion till Triratna som grundades i London 1967 och som jag är medlem i.

De fyra ädla sanningarna: en introduktion – en central och ofrånkomlig undervisning

Den första ädla sanningen – läs om dukkha, otillfredsställelse eller lidande (som det ofta översätts) och varför Buddha tog sin utgångspunkt där.

Den andra ädla sanningen – orsaken till dukkha sägs vara begäret, men vad betyder det? Är allt begär dåligt?

Tyvärr avslutade jag aldrig denna artikelserie – om den ädla åttafaldiga vägen – men det kan ju repareras…!

Mina buddhistiska ’favoriter’ på nätet – En artikel från 2009 om en del favoriter, lite uppdaterad, sept. 2017, länkarna ska funka igen.

Print Friendly, PDF & Email

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.