Buddhism-nu var en pan-buddhistisk tidskrift som utkom 2005-2010. Jag stöttade Lisbet Larsson som startade och drev den och satt med i redaktionsrådet, med representanter från olika buddhistiska traditioner som fanns representerade i Sverige.

Här är några av mina artiklar:

Vem är Buddha? – läs om den historiska Buddhan, Shakyamuni, och vad han kommit att betyda för buddhister

Namn i den buddhistiska traditionen – läs om namnens betydelse i buddhismen och varför man får ett nytt namn vid ordination.

Metta bhavana (odlandet av kärleksfull vänlighet) – läs om hjärtats väg till befrielse och om meditationsformen metta bhavana.

Triratna – en ny gren på buddhismens tidlösa träd – en översikt och introduktion till Triratna som grundades i London 1967 och som jag är medlem i.

De fyra ädla sanningarna: en introduktion – en central och ofrånkomlig undervisning

Den första ädla sanningen – läs om dukkha, otillfredsställelse eller lidande (som det ofta översätts) och varför Buddha tog sin utgångspunkt där.

Den andra ädla sanningen – orsaken till dukkha sägs vara begäret, men vad betyder det? Är allt begär dåligt?

Tyvärr avslutade jag aldrig denna artikelserie – om den ädla åttafaldiga vägen – men det kan ju repareras…!

Mina buddhistiska ’favoriter’ på nätet – En artikel från 2009 om en del favoriter, lite uppdaterad, sept. 2017, länkarna ska funka igen.

Scroll Up

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.