guidade meditationer

Jag har spelat in de mest grundläggande buddhistiska meditationsövningarna och spelar in fler allteftersom. En del av meditationerna och föredragen ligger på freebuddhistaudios underbara sidor. På Soundcloud finns det ganska många guidade meditationer, många av dem inspelade under covid-pandemin vid online-meditationer. Det finns även flera guidade meditationer i appen Insight Timer (se spelaren nedan, de 10 mest spelade; det finns fler i appen Insight Timer). Du kan även läsa mer här om meditation. Om du är ny till meditation eller vill ha ett sammanhang ett meditera i, eller rentav vill praktisera buddhismen, eller bara är nyfiken – i alla dessa fall kan jag varmt rekommendera att du går en introduktionskurs på Stockholms Buddhistcenter (Triratna). Där får du erfara ett levande buddhistiskt sammanhang och få bra undervisning. Läs mer och anmäl dig på Triratnas hemsida.


KLICKA HÄR för att läsa vad en del deltagare tycker om min undervisning och här nedan är ett litet urval guidade meditationer:

 • Kroppsmedvetenhet (29 min)
 • Uppmärksamhet på andningen (25 min)
 • Metta-bhavana (kärleksfull vänlighet – 37 min – se även nedan för att lyssna!)
 • Metta-bhavana (samma som ovan, men i ett spår – 35 min)
 • Anapanasati 1 (utforskande av andningen, de 2 första tetraderna i anapanasati-systemet – 33 min.)
 • Kort guidad metta-bhavana (3 stadier – 21 min – se nedan att lyssna!)
 • Meditation i svåra tider (32 min. – se nedan för att lyssna!)*

  *Så här skrev en vän, Hasse, om sin upplevelse av ”Meditation i svåra tider”:
  ”Jag vill tacka dig för den fina meditationen du har släppt på nätet ”Meditation i svåra tider”. Jag har haft lite svårt med mina meditationer en tid så det passade bra med en guidad sådan. Dels var det fint att få höra din vänliga, mjuka stämma, dels var innehållet upplyftande. Jag insåg att jag nog är mer orolig för viruset och vad det för med sig för både mig personligen och samhället i övrigt än jag velat erkänna för mig själv. Mycket av min andning hamnade uppe i bröstet. Det är nyttigt och viktigt att veta vad man egentligen känner.”

Andra omdömen om mina guidade meditationer

Alla donationer är varmt välkomna!


Scroll Up

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.