Distansstudier för män

Under helgen som gick träffades en liten grupp män på Dharmagiri för att ha den första träffen av mitrastudier för män på distans. De äkta distansmännen var Daniel (Sundsvall) och Roger (Halmstad), sedan Jöran, Sven och jag från metropolen. Jöran tog några bilder och har redan skrivit i sin blogg om helgen. Vårt tema var den ädla åttafaldiga vägen och i synnerhet de två första delarna på denna: fulländad vision och känsla. Som grundtext hade vi Sangharakshitas bok ”Buddhas ädla åttafaldiga väg – vision & omvandling”.

Det var en givande helg, även för mig och en glädje att återknyta till denna rottext. På fredagskvällen kände jag mig lite osäker på hur det skulle gå, eftersom jag fortfarande kände av en kraftig förkylning/ influensa – vad det nu är var – och var trött. Men det gick galant och även meditationen öppnade upp sig på givande sätt för mig. Det kändes som en mycket bra start för oss och lovande inför framtiden. Några dharmajuveler kommer vi nog alla att minnas och omhuldas av, bl.a. ”andlig stolthet”, vikten av att vara ärlig inför var vi befinner oss, metaforen om ormen som sväljer en groda som fastnar halvvägs och som den varken kan svälja eller hosta upp (om nu ormar hostar) m.m. Ormen och grodan är en traditionell indisk metafor för det andliga livet, som när man väl gett sig in på det alltid kommer att utmana en och kräva att man går djupare och vidare – tar det alltmer på allvar. En spänning mellan samsara och nirvana, som vi i bästa fall upplever som kreativ, även om den ofta kan kännas något obehaglig.

Ett varmt tack till er alla och särskilt Sven, som i en pressad livssituation tog sig tid för en välbehövlig helg borta ifrån, … det vanliga. Dessutom gjorde jag min första paj någonsin, med squash, gul paprika, ägg m.m. Det var ju inte alls svårt och jag undrade varför jag aldrig tidigare provat denna kost.

(bilden längst upp är en sammanlänkad panoramabild, en form jag börjat leka med den sista veckan. fascinerande perspektiv öppnas upp, även om jag än så länge inte blivit riktigt nöjd med motiven. det kommer mer och här nedan ett annat försök, vid Dalälven:)

Viryabodhi

Scroll Up

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.